Pressmakarna Mediabyra Ab


Kermit Electronic Storymaker

Publisher: U. S. Gold
Machine: Commodore 64/128

 
Published in Datamagazin 86 01 

Kermit Electronic Storymaker

Arrgghh! Såna här saker borde inte få släppas ut på marknaden. Det är inte ens roligt för barn. Om dom inte är under fem år. Och hur många barn under fem år är intresserade av datorer? Här var vi ett typiskt fall av en obehaglig trend som just nu florerar på programmarknaden. Har du bara ett bra namn, gärna från en film, TV eller något annat folk känner igen, så spelar det ingen roll hur dålig produkten är. Den säljer ändå.

Vitsen med Storymaker är svår att förstå. Det är helt enkelt inget spel. Den enda man kan göra är att med joysticken låta grodan Kermit eller miss Piggy eller någon annan figur ur TV-serien dansa, skutta, åka bil etc.

Med joysticken kan man också välja olika slags färdiggjorda bakgrundsmotiv, typ av öken, hav, hamn, stad, etc. Dessutom kan detta kombineras med att figurerna färdas i olika slags fordon fram och tillbaka över skärmen. Man kan också lägga till ”musik” av olika slag.

Genom att sätta samman några sådana delar påstår programmakarna att barnen ska kunna göra en egen saga. Otroligt. För den sagan blir i så fall mycket enformig.

Nej, köp en Kermitdocka till barnen istället. Det ger mer utbyte.